GeoSLAM CONNECT

A GeoSLAM CONNECT

A GeoSLAM CONNECT alkalmas a kézi mobil térképező rendszereinkből származó adatok 3D-s megjelenítésére, tovább feldolgozására, valamint szűrésére, harmadik féltől származó szoftveralkalmazásokba történő integrációra...mindezt a legkorszerűbb munkafolyamat-automatizáló eszközökkel!
Az adatok automatikus feldolgozása egy gombnyomásra történik, majd az eredmények egy előre megadott mappába kerülnek át, felkészítve a következő feldolgozási lépésekre.

A CONNECT előnyei

A GeoSLAM CONNECT egy erőteljes 3D-s folyamatautomatizálási megoldás a ZEB család kézi lézerszkennerei által generált 3D pontfelhő adatok feldolgozására és kezelésére. Tulajdonképpen egy rugalmasan kezelhető szoftverplatform, amely kiválóan konfigurálható a ZEB szkennelési munkafolyamat végpontjai közötti adatelemzésre.
A CONNECT alapjait a GeoSLAM világelső SLAM algoritmusa képzi, magában foglalja az abból származó adatok vizualizációját, a teljes folyamatkezelést, az adatszűrést, a munkafolyamat automatizált funkcióit, valamint a harmadik féltől származó alkalmazásokba történő integrációt is.

CONNECT 3D Viewer

A CONNECT 3D Viewer lehetővé teszi projektek létrehozását, kezelését, az alapértelmezett feldolgozási munkafolyamat kiválasztását, jelentések, jegyzőkönyvek készítését és adatok megjelenítését a Felhasználója számára.
Az pontfelhők színezhetők időbeliség, magassági adatok, valós RGB színek, illetve akár a Felhasználó által definiált színek alapján.
A GeoSLAM okostelefon alkalmazással rögzített adatok (képek és jegyzetek) a 3D Viewerben is megjeleníthetőek egyfajta "álláspontok" ("hotspot") sorozataként, amelyekből a Felhasználó szabadon választhat és megtekintheti, lekérdezheti azokat, illetve az ilyen "álláspontokhoz" rögzített alkalmazásadatokat.
A CONNECT 3D Viewer lehetővé teszi továbbá a 3D adatkészletek közötti navigálást és kivágást, valamint az adatok meghatározott nézeteinek mentését, amelyek aztán automatikusan PDF formátumú jelentésbe, jegyzőkönyvbe írhatók ki
.

A GeoSLAM App

Az új GeoSLAM Android operációs rendszerű mobil alkalmazás az adatgyűjtés során, egyedi eszközcímkékkel fényképeket, írott jegyzeteket, valamint a hangjegyzeteket is rögzít.
Az okostelefon adatai a pontfelhőbe integrálódnak s ezzel további, kiegészítő adatkészletet biztosítsanak, támogatva a pontfelhők könnyebb feldolgozását, illetve értelmezését.

Munkafolyamat automatizálás

A GeoSLAM CONNECT támogatja a teljes munkafolyamat automatizálást.
A Felhasználónak csak annyi a dolga, hogy kiválasztja a nyers ".geoslam" formátumú adatokat, az olyan kiegészítő adathalmazokat, mint például a GeoSLAM okostelefon alkalmazás adatait vagy az illesztőpont fájlt a 3D Viewer szoftverben és az eredmények automatikusan kiszámításra kerülnek.

A Felhasználó dönthet bármelyik előre definiált munkafolyamatunk mellett, vagy Haladó Felhasználóként alkalmazhatja, saját, egyéni munkafolyamatait.

A GeoSLAM CONNECT 3D Viewer-ében a munkafolyamatok konfigurálhatók akár úgy is, hogy automatikusan lefussanak, mikor újabb adatok kerülnek a megadott, un. figyelt könyvtárba.
A figyelt mappát, csak úgy, mint ezeket a munkafolyamatokat a Felhasználó határozza meg.
A folyamatok ebbe a mappába érkező valamennyi új adatra lefutnak, bármilyen Felhasználói beavatkozás nélkül.

Ez a fajta mappafigyelő megoldás nagyon hatékony a közvetlen "terep-iroda" adatcsere esetén. Ilyenkor az információk hálózati kapcsolaton keresztül érkeznek be, feldolgozásuk és szerveren való tárolásuk automatikusan történik.

Pontfelhők adatszűrése

Az automatizált munkafolyamat részeként meghatározhatók pontfelhő szűrési lehetőségek. Ezek az opciók tartalmazzák a pontok százalékos decimálását, filterezést a pontok közötti távolság, valamint adott pontszám alapján.
Minimális és maximális távolsági szűrés állítható be továbbá a 3D-szkenner által bejárt útvonaltól.


Tekintse meg GeoSLAM CONNECT rövid bemutatóvideóját!

Saját alkalmazásával dolgozna?

Meglévő szoftverében dolgozná fel 3D-pontfelhőit? A GeoSLAM rugalmasságra épít, így erre is lehetőséget biztosít!

Kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!