FARO® ORBIS

Hibrid mobil lézerszkenner egyedülálló statikus üzemmóddal a FARO FLASH technológia™ alkalmazásával. 

Új mérce a mobil adatgyűjtés terén

A FARO® Orbis™ egy egyedülálló mobil szkennelési megoldás az építőipari, mérnöki és földmérő szakemberek számára készült. Villámgyors adatgyűjtési sebességet biztosít, miközben rendkívül pontos 3D-s vizuális megjelenítést ad a valós világról. A FARO Flash Technology™ műszerbe történő integrálása lehetővé teszi statikus, álló szkennelések elvégzését, mindössze 15 másodperc alatt, mely páratlan részletességet és pontosságot biztosít a mobil adatgyűjtési megoldások között.

A GeoSLAM szabadalmaztatott SLAM algoritmusa jelentős előrelépést jelent a felhasználó szakemberek számára, akik gyorsabban kívánnak rendkívül pontos eredményeket rögzíteni, csökkenteni az emberi hibákat és növelni a hatékonyságot. Próbálja ki a hibrid mobil szkennelés páratlan előnyeit a statikus FARO Flash szkennelési móddal, és tegye próbára, hogyan tudja egyszerűsíteni projektjeit az ORBIS segítségével.

10x gyorsabb, mint más felmérési módszerek

Az ORBIS a gyorsaság mellett pontos adatgyűjtést biztosít, forradalmasítva ezzel a projektek ütemezését. Lehetővé teszi, hogy a hagyományos lézerszkenneléshez képest a felhasználók akár 10-szer gyorsabb térbeli adatgyűjtést végezzenek.

A szkennelés rendkívül egyszerű

Az ORBIS-szal történő szkennelés rendkívül egyszerű, csak a bekapcsoló gomb megnyomása majd az eszközzel való sétálás szükséges hozzá. Leegyszerűsíti az összetett felmérési feladatokat, lehetővé téve a hatékony adatgyűjtést szélesebb közönség számára, rövidebb határidővel és korábban elérhetetlen helyeken is.

A világ vezető SLAM algoritmusa

A mobilszkennelések során az alkalmazott SLAM algoritmus nagy befolyással van az eredmények felhasználhatóságára és pontosságára. Ezért nem ajánlott a lézerszkennert pusztán a specifikációk alapján kiválasztani. Az ORBIS esetében a GeoSLAM szabadalmaztatott SLAM algoritmusa kerül alkalmazásra, mely 2012 óta a legváltozatosabb körülmények között is bizonyított és azóta is folyamatosan fejlődik.

Hibrid valóság rögzítése FLASH technológiával

Az ORBIS a mobil szkennelési megoldásokban korábban nem látott statikus szkennelési üzemmódot is kínál a FARO Flash segítségével, mely kiváló minőségű, pontos és nagy felbontású pontfelhőt biztosít.

FARO® ORBIS 

A sebesség, a minőség és a pontosság kombinációja

Könnyű és könnyen használható

A mindössze 2,1 kg (adatgyűjtővel és akkumulátorral együtt  3,6 kg) súlyú ORBIS ideális nagy területek gyors és pontos térképezésére.

Magasabb szintű pontosság

A mobil szkennelés során 5 mm-es és a statikus Flash szkennelés során 2 mm-es pontosság teszi az ORBIS-t a tökéletes és páratlan mobil szkennelési megoldássá.

Ideális beltéri és kültéri felmérésekhez

Akár 120 méteres hatótávolságával az ORBIS ideális megoldás beltéri és kültéri szkennelésre, melyek között zökkenőmentesen átjárhat.

360°-os fotók és színezett pontfelhő

Az ORBIS beépített 8 Mpx-es kamerája színes pontfelhők és további 360°-os panorámaképek készítését teszi lehetővé. 

A legnehezebb környezetre tervezve 

Számos környezet mellett az ORBIS képes könnyedén feltérképezni olyan helyeket is, mint a földalatti bányák, aknák, sűrű erdők vagy zsúfolt és forgalmas építkezések. 

Egyedülálló továbbépíthetőség

Az ORBIS kompatibilis a statikus Flash szkenneléshez használható monopoddal, a nagyobb területek felméréséhez szükséges autós rögzítővel, a nehéz terepre való hátizsákkal és az aknákba való leereszkedéshez használható bölcsővel.

FARO® ORBIS

Az adatgyűjtés új korszaka

Az elődeihez képest óriási ugrás az ORBIS, mellyel megszilárdítja vezető státuszát az iparágon belül, háttérbe szorítva a 2018-ban megjelent, 16 csatornás lézerrel, 100 méteres hatótávolsággal és másodpercenként 300 000 pont rögzítésére alkalmas GeoSLAM ZEB Horizont is. 

A FARO ORBIS nem csupán szkennel; áthidaló megoldás a hibrid adatgyűjtés új korszakába, a SLAM technológia és a nagy sebességű Flash földi szkennelési képességek előnyeit kínálva a felhasználóknak. Ez az átfogó megközelítés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy hagyományos SLAM-mérést, egy 15 másodperces FLASH földi szkennelést vagy akár mindkettőt elvégezzék ugyanazon a munkaterületen és felmérésen belül. 

Megértve az iparágak és a szakemberek sokrétű igényeit, az ORBIS választási lehetőséget kínál a felhasználóknak az adatfeldolgozás terén is. Az ügyfelek választhatják a helyi számítógépen való feldolgozást a FARO Connecten keresztül, vagy kihasználhatják a felhőalapú feldolgozás széles lehetőségeit a FARO Sphere XG segítségével, rugalmasságot biztosítva a gyűjtött adatok kezelésében és felhasználásában.

Az ORBIS bevezetése új utakat nyit a különböző ágazatokban, az építőipar, a geodézia, és más területek szakemberei számára páratlan eszközt kínál a gyors és részletes adatgyűjtéshez. Legyen az építés vagy változás követés, Scan-to-BIM folyamatok, vagyon menedzsment, rövid határidejű projektek vagy más jellegű térbeli adatgyűjtés.

Változatos felhasználási területek
Változatos felhasználási területek

Bemutató videó

Fotógaléria

Dinamikus adatgyűjtés, dinamikus feldolgozás

A kiváló terepi adatgyűjtő mit sem ér egy erőteljes irodai feldolgozó szoftver nélkül!


A felmérés dinamizmusát csak egy szintén lendületes és rugalmas feldolgozást támogató irodai háttér képes megőrizni, sőt fokozni! Ezt felismerve lett továbbfejlesztve a már bizonyított CONNECT program és került megalkotásra a FARO CONNECT illetve a FARO Sphere® XG Digital Reality felhő alapú platformon.

Kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!