FARO Connect® és Sphere® XG

Innovatív szoftverek a felhasználók igényeire szabva

Az innovatív és könnyen használható szoftvercsomagok különbséget tehetnek a jó és a rossz mérési eredmények és adatok között. A FARO ezért együttműködik az iparági szakemberekkel, hogy optimalizálja szoftvermegoldásait, biztosítva a megbízható, hatékony és eredményes munkafolyamatokat. Felhő- és asztali szoftverek teljes portfólióját kínáljuk a felhasználók számára, hogy a legjobb eredményeket érjék el 3D-s adataikból.

FARO Connect

Fedezze fel a tökéletes asztali megoldást a 3D pontfelhő és képek egyszerű kezeléséhez. A GeoSLAM szabadalmaztatott SLAM algoritmusa által működtetett Connect egy teljeskörű szoftver a FARO ORBIS adatok helyi számítógépen történő feldolgozásához, amely az opcionális FARO Sphere® XG felhőalapú platformhoz is képes kapcsolódni.

Alkalmazzon automatizált munkafolyamatokat az adatok további optimalizálásához, beleértve az adatszűrést, georeferálást, változásészlelést, és készítse elő adatait további elemzésre az exportálási lehetőségek széles skálájával.

Adatfeldolgozás és tulajdonjog 

Amennyiben más beállításokkal történő újrafeldolgozásra van szükség, a FARO Conenct-ben erre is van lehetőség, mivel az ügyfél teljes mértékben birtokolja és szabadon rendelkezik az adatokkal. Alternatív megoldásként a pontfelhőket fel lehet tölteni az opcionális FARO Sphere XG Cloudba szolgáltatásba, hogy a projekt többi résztvevőjével még egyszerűbb és szinkronizáltabb legyen az együttműködés.

Automatikus georeferálás

Fényvisszaverő pontjelek használatával az adatfeldolgozás során automatikusan megtörténik a mérési eredmény transzformációja. A szoftver felismeri a felmért  jeleket és ezek segítségével lokalizálja a pontfelhőt. További megoldásként a szkennert egy ismert geodéziai alappontra is helyezhetjük egy rövid időre (15mp), és ez alapján is megtörténhet az eredmények transzformációja.

Automatikus pontfelhő színezés

Használja az Orbis beépített kameráját panorámaképek készítéséhez és pontfelhő adatainak RGB színezéséhez. A Connect egyetlen automatizált munkafolyamattal feldolgozza az Ön adatait, panorámafotókat készít, a képeket a felmérési útvonalon elhelyezi és végül elkészíti a valós színes pontfelhőt.

Automatikus adatszűrés 

A Connect számos automatikus szűrési móddal rendelkezik, amelyek segítségével a legjobb eredményt érheti el pontfelhő adatokból. Ezek közé tartozik a távoli pontok eltávolítása, a zajszűrés és a mozgó objektumok eltávolítása. Ezen kívül lehetőség van decimálásra a pontok közötti távolság alapján. A Connect-en belüli szűrési beállítások automatikusan részei lehetnek a feldolgozásnak.

FARO Sphere XG

A FARO Sphere XG egy felhőalapú platform, amely egységesített felületen biztosítja az együttműködési élményt felhasználóinak. A Stream mobilalkalmazással párosítva a Sphere XG gyorsabb 3D adatgyűjtést, feldolgozást és projekt adminisztrációt tesz lehetővé a világ bármely pontjáról. 

A Sphere XG segítségével a 3D pontfelhők és a 360°-os fotódokumentációk egy helyen tekinthetők meg és oszthatók meg, alaprajzhoz igazítva és időbélyeggel ellátva. Ez a fajta adatkezelés különösen ideális építés követési folyamatokhoz, ahol kritikus az elemek és változások időbeli összehasonlíthatósága.

Egyetlen információforrás 

Az adatkezelés és a helyszíni adatfeltöltés mellett a Sphere az összes szakági, képzési és műszaki dokumentációkat is képes kezelni. Alkalmazásával a felhasználók mindig tudni fogják, hová forduljanak, hogy megkapják a szükséges információkat és egyben megosszák partnereikkel.

Időutazás változáskövetéshez

A Sphere Viewer-ben a felhasználók ugyanazt az egyszerű használatot és navigációt élvezhetik, mint a HoloBuilder-ben, de most már pontfelhőkkel kiegészítve. A felhasználók megtekinthetik és összehasonlíthatják a 360°-os fényképeket a 3D pontfelhőkkel és visszamehetnek az időben, hogy áttekintsék a munkaterület előrehaladását és a ellenőrizzék a bekövetkezett változásokat.

Saját alkalmazásával dolgozna?

Meglévő szoftverében dolgozná fel 3D-pontfelhőit? A FARO ORBIS rugalmasságra épít, így erre is lehetőséget biztosít!

Kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!