FARO® ORBIS

Hibrid mobil lézerszkenner egyedülálló statikus üzemmóddal a FARO FLASH technológia™ alkalmazásával. 

A jövő felmérési technológiája az Ön kezében lehet

A FARO ORBIS kettő az egyben eszköz, amely ötvözi a statikus és a mobil szkenner előnyeit. A sebességet, a sokoldalúságot és a pontosságot így egyetlen eszközben egyesíti.

Ez a sokoldalú és egyben egyedülálló szkenner nagyon sokféle környezetben alkalmazható, legyen az földalatti terület, zsúfolt városi környezet, forgalmas építkezés, sűrű erdei táj, vagy bonyolult ipari környezet. Azonban az eredmény, nem csupán egy pontfelhő, hanem a valós világot pontosan reprezentáló információs halmaz.

A sebesség, a minőség és a pontosság kombinációja

Az Orbis hatékonyságban a legjobb megoldás mellyel a terepen töltött idő drasztikusan lecsökken. 10x gyorsabb mint más felmérési módszerek, ami előnyös a helyszíni munkavégzés zavartalan működése miatt és emellett gyorsan, akár 1 perc alatt is üzembe helyezhető. 

A szkenner felszerelhető monopodra, a rögzített gyors 15mp-es statikus (FLASH) méréshez. Járművekre is szerelhető, ha nagy területeket szeretnénk gyorsan feltérképezni. Szükség esetén hátizsákban is hordozható. Ha veszélyes nehezen bejárható területeken kell mérni, arra is van hatékony megoldás.

Megtérülő befektetés

Az ORBIS hosszútávon megtérülő értéket közvetít. Segítséget nyújt felmérésben - tervezésben - kivitelezésben egyaránt. Támogatást nyújt ipari létesítmények teljes körű technológiai újratervezéséhez, BIM munkafolyamatokhoz és térinformatikai adatgyűjtésekhez. Mindezt költséghatékony módon.


  • Felépíthető BIM modell és digitális iker 
  • Alaprajzok, metszetek gyors kinyerése
  • Térfogat és egyéb számítások elvégzése
  • Kompatibilitás a legtöbb CAD programmal
  • Statikai és szerkezettani vizsgálatok támogatása


A FARO folyamatos innovációs hátteret biztosít a felhasználóinak. A termékek tervezését, gyártását és tesztelését kiemelten kezelik, így az Orbis alapkivitelben egy év garanciát biztosít az eszközökre, melyhez kiterjesztett szolgáltatási csomagok is rendelkezésre állnak. Így a felhasználó megelőzheti a váratlan kiadásokat. 

Technikai jellemzők

Kis tömeg, egyszerű használat

A mindössze 2,1 kg (adatgyűjtővel és akkumulátorral együtt  3,6 kg) súlyú ORBIS ideális nagy területek gyors és pontos térképezésére.

Kiemelkedő pontosság

A mobil szkennelés során 5 mm-es és a statikus Flash szkennelés során 2 mm-es pontosság teszi az ORBIS-t a tökéletes és páratlan mobil szkennelési megoldássá.

360°-os fotók és színezett pontfelhő

Az ORBIS beépített 8 Mpx-es kamerája színes pontfelhők és további 360°-os panorámaképek készítését teszi lehetővé. 


Egyedülálló továbbépíthetőség

Az ORBIS használható monopoddal, a nagyobb területek felméréséhez szükséges autós rögzítővel, a nehéz terepre való hátizsákkal és az aknákba való leereszkedéshez használható bölcsővel.

Fotógaléria

Kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!