ZEB GO

Bemutatkozik a ZEB GO

  • Bel,- és kültéri 3D-szkennelésre
  • Nagy pontosságú 3D-modell építés perceken belül
  • Kis tömeg és méret
  • 30 m hatótávolság, >43.000 pont/mp szkennelési sebesség
  • +/- 0.1 % tipikus 3D mérési megbízhatóság
  • Kezdőcsomag: 26.500 € áron...
Megfizethető belépőszint
Megfizethető belépőszint

Egy kis történelem

A GeoSLAM ZEB1 kézi szkenner 2013-ban indult hódító útjára és vált a ZEB-család siker sztorijának első szereplőjévé. A műszer a világ első un. SLAM technológián, azaz (Simultaneous Localization And Mapping) szimultán helymeghatározáson és térképezésen alapuló kézi mobil felmérő rendszere volt.

Két évvel később a ZEB1 rugós rendszerét aztán a sokkal kényelmesebb forgószkenneres megoldás váltotta fel és a gyártó az első szériát kifuttatta. Így született meg a ZEB REVO, majd a ZEB GO.

Dinamikus felmérés

A ZEB GO egy könnyű, alacsony befektetést igénylő 3D kézi szkenner, mellyel eddig talán még soha nem látott hatékonysággal mérhetjük fel környezetünket. Szemben a 3D álló szkennerek "álláspontról - álláspontra" haladó statikus mérési módszerével, a GeoSLAM műszerek hatékonysága a dinamizmusukban rejlik.
Esetükben az adatgyűjtés ugyanis a rögzítendő objektum be,- vagy körbejárása közben történik.

A ZEB-GO egyedi pozicionálási technológiájának és fejlett IMU (Inertial Measurement Unit) rendszerének köszönhetően a helymeghatározáshoz nincsen szüksége GNSS jelvételre. Ennek megfelelően műholdjel függetlenül kül,- és beltérben egyaránt alkalmazható.

3D-pontfelhő bárhol, bármikor

Kis súlyának és méretének köszönhetően "befér" bárhová, ahová a Felhasználója is. Éppen ezért az épületbelsők felmérésén túl előszeretettel alkalmazzák barlang,- vagy bányaméréseknél is.

Ugyanezen tulajdonságai miatt van mód rúdra rögzíteni s azzal kiemelni el nem érhető célpontok mérésekor, vagy éppen mélybe leereszteni, szűk, nehezen megközelíthető, vagy veszélyes helyszínek szkenneléséhez.

Tervezésekor a kifejezetten a kézben hordozhatóság és a Felhasználó kényelme volt a cél. Így egész napos használata sem olyan megterhelő, mint egyéb hátizsákos kialakításoknál, vagy tartórúd tetején elhelyezett "fej nehéz" megoldásoknál. Míg egy kerekes állványon guruló szkennerrendszernek egy lépcső, küszöb vagy kiemelt szegély is kihívást jelenthet, addig a ZEB GO-val akár 30 perc alatt felmérhető egy három szintes épület. 

Színezett pontfelhő készítéséhez elérhető a ZEB CAM kamera kiegészítő. A képek és pontfelhők szinkronizálása a feldolgozó szoftverben automatikusan megtörténik.

A ZEB GO műszaki adatai:

Tekintse meg videónkat is a ZEB GO-ról:

Dinamikus adatgyűjtés, dinamikus feldolgozás

A kiváló terepi adatgyűjtő mit sem ér egy erőteljes irodai feldolgozó szoftver nélkül!
A felmérés dinamizmusát csak egy szintén lendületes feldolgozást támogató irodai háttér képes megőrizni, sőt fokozni! Ezt felismerve alkotta meg a GeoSLAM a Hub és CONNECT programcsomagot!

Kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!